RECEPT: Quinoasalade met veldsla, rode biet en Gouda

Lekker en gezond.

[quote_box_left]

Bereiding: 25 minuten

Budget: goedkoop

[/quote_box_left]

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • 300 g quinoa
  • 150 g veldsla
  • 1 rauwe rode biet
  • 200 g Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel* (blok)
  • zonnebloempitten

Vinaigrette:

  • 1 koffiel. mosterd
  • 8 eetl. olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • enkele takjes platte peterselie
  • 1 sjalot

Bereiding:

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil en rasp de rode biet.

Snijd de Gouda* in blokjes. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof totdat ze goudgeel gekleurd zijn. Meng de olie, het citroensap en de mosterd en voeg de fijngehakte sjalot en de gesneden peterselieblaadjes zonder steel toe. Voeg de vinaigrette pas toe op het moment dat je de quinoasalade met de veldsla en de rode biet opdient.

salade van quinoa


[quote_box_center]Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt zes varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud en Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel is verkrijgbaar via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…[/quote_box_center]