Lekker zomers!
Snak je naar zomerse en zuiderse smaken? North Sea Chef Ilse d’Hooge creëerde dit recept met zeeduivel dat je meteen in mediterraanse sferen brengt. Bovendien is het eenvoudig klaar te maken en gezond. Smakelijk!
Recept pittige zeeduivel met gebakken krieltjes, rode ui en rucola
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 min
Ingrediënten:
- 4 moten zeeduivel van 180g
- 1 el korianderzaadjes
- 1 kl chilivlokken
- 1 teentje knoflook
- handvol basilicumblaadjes
- handvol korianderblaadjes
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- 400 g gekookte krieltjes, in kwartjes
- 1 kleine rode ui, in ringen
- 100 g rucola dressing:
- 1 el gehakte peterselie
- 5 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 2 el kappertjes
Bereiding:
- Doe de korianderzaadjes, chilivlokken, knoflook in een vijzel, maak fijn. Voeg er geleidelijk de basilicum en korianderblaadjes bij en blijf fijnmaken. Voeg citroensap en peper en zout toe. Wrijf de zeeduivel in met het kruidenmengsel langs beide kanten.
- Maak een dressing. Meng de olijfolie en citroensap met de kappertjes en gehakte peterselie, breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de plancha, neem een beetje keukenpapier en drenk in olijfolie, wrijf er de hete plaat mee in. Bak de krieltjes kort op de plancha. Hussel de gebakken aardappelen met de rode ui en rucola door elkaar.
- Gril de zeeduivel langs beide kanten goudbruin. Maak de salade aan met de vinaigrette en serveer met de zeeduivel.
Smakelijk!
RECEPT: Zeeuwse mosselen op de plancha