RECEPT: Kleurrijk en verfrissend slaatje met Gouda en vruchten

Heerlijk gerechtje tijdens warme zomerdagen.

[quote_box_left]

Bereiding: 25 minuten

Budget: middelmatig

[/quote_box_left]

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 avocado’s
  • 1 granaatappel
  • 250 g Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel*
  • 1 half bosje verse koriander

Vinaigrette:

  • 8 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • 2 jonge uitjes
  • peper

Bereiding:

Pel de pompelmoezen, verwijder de witte vellen van het vruchtvlees en snijd het in partjes. Snijd de avocado’s en de Gouda* in blokjes. Haal de vruchtpitten uit de granaatappel en snijd de korianderblaadjes zonder steeltjes in stukken. Meng alles heel voorzichtig in een slakom, zonder de avocadoblokjes te pletten. Snijd de jonge uien zo fijn mogelijk en doe ze bij de olie en de azijn. Voeg enkele draaien peper van de molen toe en meng zorgvuldig. Deze salade moet heel fris zijn: zet hem dus een halfuur in de koelkast vooraleer je hem opdient.

salade Gouda fruit


[quote_box_center]Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt zes varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud en Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel is verkrijgbaar via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…[/quote_box_center]