RECEPT: dit is de allerlekkerste manier om ananas te eten!

Heerlijk zomers!

Een van de fruitsoorten die je een echt zomers gevoel geven, is ananas.  Bij elke zoete, frisse hap waan je je op een exotisch eiland.  Het enige dat ananas nog beter kan maken, is… kokosnoot!  Een vleugje rum erbij en je hebt meteen de smaak van de populaire zomercocktail.  Daarom zijn deze piña colada ringen het ideale nagerecht voor een tuinfeestje of een barbecue…  Iedereen zal er van SMULLEN!

Recept piña colada ringen

Ingrediënten:

  • 1 blik ananasschijven
  • 1 kopje rum
  • 1 kopje bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 kopje ananassap (uit het blik)
  • 1 kopje broodkruimels
  • 1 kopje geraspte kokosnoot
  • 1 kopje bloemsuiker
  • 1 kopje olie

Bereiding:

  1. Giet het sap uit het blik met de ananasschijven en bewaar voor later.  Doe 1 kopje rum in een doosje en plaats in de ijskast.
  2. Doe bloem in een kom.  In een andere kom doe je 2 opgeklopte eieren en het ananassap dat je apart hebt gezet.  Doe de broodkruimels en kokosnoot in een derde kom en meng.
  3. Neem de ananasschijven en dip elke schijf in elk van de kommen.
  4. Maak een glazuur van bloemsuiker en rum in een aparte kom.
  5. Frituur de ananasringen tot ze bruin zijn aan elke kant.
  6. Glazuur de schijven.

Smakelijk!

(bekijk de video op de volgende pagina)