RECEPT: Hartige tomatenfantasie op zanddeeg met Milner

Heerlijk Zuiders!

[quote_box_left]

Bereiding: 45 minuten

Rusttijd: 90 minuten

Budget: goedkoop

[/quote_box_left]

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

Voor het deeg:

  • 250 g tarwebloem (T55)
  • 4 cl olijfolie
  • 1 ei
  • 100 g geraspte Jonge Milner kaas
  • een mespunt zout

Garnituur:

  • 600 g tomaten in verschillende kleuren
  • 4 tot 6 sneetjes Parmaham
  • een scheut olijfolie
  • balsamicocrème
  • enkele takjes vers basilicum
  • 1 lookteentje
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • fleur de sel
  • peper

Bereiding:

Meng de bloem, het zout, de olijfolie en de kaas.

Voeg het ei toe en meng alles.

Als het deeg te droog is, dan voeg je 2 tot 3 eetl. koud water toe. Is het deeg te nat, dan doe je er een beetje bloem bij.

Kneed het deeg met de hand of met de keukenrobot totdat het soepel en homogeen is.

Vorm een bal, omwikkel hem met huishoudfolie en laat hem minstens anderhalf uur rusten in de koelkast.

Zodra het deeg gerust heeft, verwarm je de oven voor op 180°C.

Rol het deeg uit met de deegrol en bekleed er je taartvorm mee. Leg bakpapier op het deeg en bedek dit met een dikke laag bakbollen of gedroogde bonen. Zet het deeg 15-20 minuten in de oven. Het moet lekker krokant worden.

milner zanddeeg recept


[quote_box_center]Milner heeft een rijk smakenpalet met acht varianten: Milner Jong, Milner Licht Gerijpt, Milner Gerijpt, Milner Extra Gerijpt, Milner Mosterd, Milner Maasdam, Milner Komijn en Milner Geit & Koe. Milner is nationaal te koop via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…[/quote_box_center]