RECEPT: Goudasnoepjes

Een lekker, origineel, goedkoop en snel hapje!

[quote_box_left]

Bereiding: 15 minuten

Baktijd: 10 minuten

Budget: Goedkoop

[/quote_box_left]

Ingrediënten:

(voor 4 personen / 16 stuks)

  • 4 brickvellen
  • 150 gram Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel
  • 32 bieslooktakjes
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de brickvellen in 4. Snijd de Gouda in rechthoekjes.

Leg op elk stuk brickvel een rechthoekje Gouda. Rol het brickvel op zoals een sigaar. Knoop elk uiteinde vast met een bieslooktakje om op die manier een snoepje te vormen.

Bestrijk de snoepjes met een keukenborstel met een beetje olijfolie. Leg ze op bakpapier en zet ze een tiental minuten in de oven. Houd het bakken in de gaten en haal de snoepjes uit de oven zodra ze goudgeel gebakken zijn. Laat de Goudasnoepjes even afkoelen en dien ze lauw op.

1rodezegel-15708-bonbonaugouda2


[quote_box_center]Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt zes varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud en Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel is verkrijgbaar via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…[/quote_box_center]