RECEPT: Farfallesalade op Italiaanse wijze

Lauw of koud gerecht.

[quote_box_left]

Bereiding: 25 minuten

Kooktijd: 12 minuten

Budget: goedkoop

[/quote_box_left]

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • 500 g farfalle pasta
  • 200 g Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel*
  • 20 kerstomaten
  • 6 eetl. rode pesto
  • 100 g raketkruid
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 takjes basilicum
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, voeg een scheut olijfolie toe en laat ze lauw worden. Rooster de pijnboompitten goudgeel in een pan zonder vetstof. Snijd de tomaatjes in kwartjes en snijd de basilicumblaadjes zonder steel in grote stukken. Rasp de Gouda*. Meng de lauwe farfalle met de pesto en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Kruid zo nodig met peper en zout. Je kunt deze salade lauw of koud serveren.

Farfalle Gouda


[quote_box_center]Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt zes varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud en Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel is verkrijgbaar via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…[/quote_box_center]