RECEPT: Crostini met Gouda, gekarameliseerde rode ui en carpaccio van appel

Een ideale balans van smaken.

[quote_box_left]

Bereiding: 15 minuten

Baktijd: 20 minuten

Budget: goedkoop

[/quote_box_left]

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

  • 1 stokbrood
  • 1 Granny Smith appel
  • 6 sneden Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel*
  • 2 rode uien
  • Balsamicoazijn
  • Boter
  • Honing
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd het stokbrood schuin in sneden van ongeveer 2 cm dik. Besprenkel elke snede met wat olijfolie. Zet de stokbroodsneden een tiental minuten in de oven om te grillen. Hak de rode uien in kleine stukken en fruit ze in de boter totdat ze mals zijn. Voeg een eetlepel honing toe en laat ze karamelliseren. Deglaceer ze vervolgens met een scheut balsamicoazijn. Snijd de appel in heel dunne plakken. Schik een plakje Gouda* op elke stokbroodtoast, beleg dit met een laagje gekonfijte rode ui en eindig met een plakje appel. Dien de crostini direct op.

3rodezegel-15736-crostinis2


[quote_box_center]Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt zes varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud en Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel is verkrijgbaar via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…[/quote_box_center]