RECEPT: aardappelroosjes die extra pit geven aan je romantisch dineetje!

Romantisch en verrukkelijk!

Je hoort vaak deze uitspraken: “Vrouwen houden van bloemen” en “De liefde van de man gaat door de maag“.  Wel, combineer deze 2 en je hebt het ideale recept voor een romantisch avondetentje!

Wil je nog een lekker nagerecht om je geliefde voor te schotelen?  Dan vind je hier in dezelfde stijl het recept voor prachtige, smaakvolle appelroosjes.

Recept aardappelroosjes met spek

Bereidingstijd: 15 min.

Totale tijd: 45 min. – 1 uur

Porties: 6 porties

Ingrediënten:

  • 6 middelgrote aardappelen
  • 1/2 kopje gesmolten boter
  • 1,5 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1,5 theelepels lookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 6 plakjes spek

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 205°C.
  2. Gebruik een mandoline of groentenschiller om de aardappelen in lange plakjes van 1,5 millimeter te snijden.
  3. Meng de gesmolten boter, lookpoeder, Italiaanse kruiden en peper en zout goed in een kleine kom.
  4. Werk van je weg en leg 9 à 10 aardappelschijfjes (in de lengte en gedeeltelijk overlappend) op een rij.  Besmeer de aardappelen met de gekruide boter.  Begin met het eerste schijfje en rol de aardappelen – weg van jou – op.  Hou de aardappelen lichtjes in je hand en voeg indien nodig meer schijfjes toe.  De uiteindelijke rolletjes moeten in muffin bakvormpjes passen.
  5. Rol een plakje spek rond het onderste gedeelte van elk aardappelroosje, plaats ze nadien in een muffin vormpje.  Waaier de aardappelschijfjes uit en besmeer de bovenkanten met het overgebleven botermengsel.
  6. Bak gedurende 30 – 40 minuten, tot de aardappelen doorkookt zijn en de kanten krokant geworden.

Smakelijk!

Bron: tiphero.com

(bekijk de video op de volgende pagina)