Dit oude Zweedse aardappelrecept is overheerlijk

Hasselback potatoes.

aardappelenDe chef-kok van Hotel Hasselbacken in de Zweedse hoofdstad Stockholm bedacht dit recept al tijdens de Tweede Wereldoorlog en het is typisch voor Scandinavië, maar minder bekend bij ons, in België en Nederland. Hasselback potatoes bekrachtigt de ideale combinatie tussen gebakken en gekookte aardappelen.

De ingrediënten:
– 2 middelgrote aardappelen, gewassen en gedroogd
– Zout en peper
– 2 eetlepels boter; zet de boter 30 minuten in de koelkast en snij daarna in dunne plakjes. Daarna de boter nogmaals in de koelkast zetten tot aan het gebruik.
– 1 theelepel gesneden rozemarijn
– 2 eetlepels (half)volle room
– 1/4 kopje geraspte pittige cheddar
– 2 stukken gekookte spek in stukjes gesneden


(lees verder op de volgende pagina hoe je het gerecht moet bereiden)