Je mosselsoep kan nog maanden van pas komen!

Handige tip voor keukenpieten.

Hoewel men er in restaurants een paar tientallen euro’s voor vraagt, is mosselen bereiden één van de makkelijkste opdrachten die een keukenpiet zich kan voorstellen. Een mosselmaaltijd is eten en drinken tegelijk, maar lang niet iedereen slurpt het vocht (de soep) van zijn bord. Terwijl precies dit kookvocht het meest voedzaam is.

mosselen recept 2


Groenten als selder, prei, ui en look worden dan wel als basisingrediënten beschouwd als smaakmakers voor het bereiden van een portie mosselen, de meeste tafelgenoten laten het sap of de ‘soep’ links liggen. Mosselen-friet is eigenlijk een absurde combinatie, want het ene vloekt tegen het andere.

Gooi de overgebleven saus nooit weg! Schep het gewoon over in een ijsblokjesvorm en vroeg of laat komt het je sowieso van pas. Het worden a.h.w. bouillonblokjes die je aan elke visbereiding kan toevoegen.