Mijn vliegtuig, mijn thuis

Een Boeing 727 biedt meer ruimte dan een stacaravan!

Ook vliegtuigen zijn na een lange carrière aan hun pensioen toe. De meesten worden tot schroot herleid, maar in sommige gevallen duiken er liefhebbers op die best wel een jet als tweede verblijfplaats willen. Vooreerst moet je op zoek naar een grote, open plek waar je het afgedankte gevaarte kan neerpoten en pas dan begint het grote werk: het vliegtuig herinrichten van kop tot staart, zonder de eigenheid ervan te verwaarlozen.

Bruce Campbell (64) is niet de enige die van een oude Boeing 727 een volwaardige woning maakte. Hij kocht de jet in 1999 en tot vandaag is hij nog altijd bezig met de herinrichting. De enorme, 3-motorige jet staat op betonnen pilaren in een bos buiten Portland, Oregon. Campbell woont zes maanden per jaar in het vliegtuig. De andere zes maanden verblijft hij in Japan. Bruce is ingenieur en bezeten van elektronica. De cockpit wil hij in de originele staat behouden, al is het a.h.w. zijn hobbykamer. Achter elk lampje en knopje wil hij de functie en finesse uitpluizen.

[related-posts]

Voor Campbell biedt het vliegtuig alles wat hij maar wenst, al geeft hij toe dat een dergelijke woning niet voor iedereen is weggelegd. Het interieur is immers zeer sober, zonder tierlantijntjes. Koken doet hij in de voormalige ‘keuken’ van het cabinepersoneel. Daarnaast is er een zitkamer en living voorzien en uiteraard ook een douche en een toilet. Slapen doet hij in… business class.

En hoe gaat deze man zijn bizarre huis dan binnen en buiten? Moet hij dan de vliegtuigtrap laten aanrukken of komt brave Bruce helemaal niet buiten, dan? Toch wel, maar dat doet ie via de laadtrap van de ‘kofferbak’.

[related-posts]

Dit mag best een originele aanpak zijn van recycleren en alternatief wonen, maar een woonboot lijkt me toch iets comfortabeler, toch?…

Video over origineel huis: