Maak van je kruidenhoekje een vlindertuin

Verrassend resultaat zonder veel moeite.

Er zijn er al meer in het land dan verwacht, maar als je een hele zomer lang wil genieten van verschillende vlindersoorten in je eigen tuin, is er maar één advies: laat een kleine hoek van je tuin onberoerd en laat de wilde planten en onkruid er maar opschieten. Je kan er zelfs de groenteresten van bijvoorbeeld kool en sla in kwijt!

Let wel, het moet een zonnig plekje zijn, beschermd tegen de wind. Het is een kleine hemel op aard voor rupsen. Rupsen voeden zich hoofdzakelijk met bladeren en het wonderlijke is: navenant aan wát ze zich tegoed doen, worden het ook anderskleurige vlinders.

[related-posts]

Lanvendelplant

Met dit voor ogen, kan je er ook al over nadenken hoé je in een later stadium de vlinders in je tuin houdt. Weet dat vlinders zich vooral voelen aangetrokken door aromatische kruidenplanten: lavendel, tijm, rozemarijn, munt en salie zijn hun lievelingskost.

In de tuinhandel vind je ook een sierlijke struik te koop die op een uitzonderlijke manier allerlei vlinders aantrekt: de buddleja. De heester kan twee tot drie meter hoog groeien en baart seringvormige, welriekende bloemen in alle variëteiten. Hij wordt ook wel de ‘vlinderstruik’ genoemd en bloeit van juni tot en met oktober. Een aanrader.

Zal ìk mijn innerlijke tuin intussen wel tegoed doen aan munt, rozemarijn, tijm,… tot ik vlinders in mijn buik voel!