Koop geen koekjesdeeg, want deze koekjes zijn TE gemakkelijk om te maken!

Heerlijk!

Wat is er nog heerlijker dan huisgemaakte koekjes?  Deze natuurlijk, want als ze warm zijn, smelt de pindakaas in je mond… verrukkelijk!  Bovendien geeft de hashtag (waar Twitter naar het schijnt de inspiratie vandaan heeft) bovenop de koekjes, je baksel een nog ambachtelijkere uitstraling!

Lees het recept hieronder of bekijk de video.

Enkele tips nog: zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, zodat het deeg zacht blijft.  Verder is het belangrijk dat je alles dat je aan het deeg toevoegt, eerst zachtjes opklopt en dan steeds harder.  Een laatste tip: om de perfecte balletjes te rollen op het einde, kan je best je handen een beetje vochtig maken.

Recept pindakaaskoekjes

 

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 1/2 kopje pindakaas
  • 1/2 kopje witte suiker
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1 ei
  • 1 1/4 kopjes bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat

Bereiding:

  1. Doe de boter, suiker en pindaboter in een kom.
  2. Doe het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout erbij.
  3. Roer het mengsel goed, begin langzaam en ga steeds sneller.
  4. Neem een spatel en maak de zijkanten proper.
  5. Voeg een ei toe en klop langzaam op.
  6. Voeg de bloem toe en klop verder op.  Stop wanneer je nog een beetje bloem kan zien, schraap de zijkanten af en roer nog enkele keren.
  7. Vorm het geheel in een deegbal, doe plastic errond en leg het in de ijskast gedurende 2 à 3 uur.
  8. Gebruik een lepel om balletjes uit het deeg te scheppen en rol deze porties op tot rondjes in je handen.
  9. Leg de deegballetjes op een bakpapier en bakplaat en gebruik een vork om de hashtag bovenaan het koekje te maken.
  10. Bak gedurende 10 minuten op 190° C.  Laat een beetje afkoelen.

Smakelijk!

Bron: Food Wishes

(bekijk de video op de volgende pagina)