Weg met de cronut, hier is de waffogato!

Heerlijke desserts: cronuts en waffogatos!

[quote_center]Maandag maakte wereldberoemde bakker Dominique Ansel zijn nieuwe creatie bekend: de waffogato[/quote_center]

Maar eerst laten we je het water in de mond lopen met enkele vorige creaties…

De cronut:

Je herinnert je vast nog de cronut: een mengeling tussen een croissant en een donut, uitgevonden door de Dominique Ansel Bakery in New York.  De cronut werd door TIME-magazine benoemd tot een van de 25 beste uitvindingen van 2013.

Het gebakje bestaat uit een gelaagd deeg dat gefrituurd wordt in druivenpitolie, waarna het gesuikerd, gevuld en geglazuurd wordt.

Cronuts

Er staat steeds een lange rij aan de bakkerij, het is een soort van toeristische attractie geworden.  Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bedienen, kunnen klanten maximum twee cronuts kopen.

[related-posts]

Chocolate Chip Cookie Milk Shots:

In maart dit jaar kondigde de uitvinder van de cronut een nieuwe lekkernij aan: de Chocolate Chip Cookie Milk Shot.  Zowel de naam als de creatie zijn een hele mond vol.

Cookieshots

Het is een soort van glaasje gemaakt van koekjes met stukjes chocolade.  Daarna vul je het met melk. De koekjes blijven knapperig en sappig met de melk erin.  Dominique Ansel werd geïnspireerd door zijn eerste Oreo-koekje met melk.

Cookieshots

[related-posts]

De Waffogato:

Blijkbaar is Dominique Ansel’s inspiratie nog niet op, want maandag maakte hij via Instagram zijn kraakverse creatie bekend: de Waffogato.  Het is een nagerecht, bestaande uit vanille-ijs met tapiocaballetjes en stukjes Belgische wafels erdoorheen gemixt.

Dit alles is in de vorm van een wafel, afgewerkt met een snuifje zout.  Bij het opdienen giet je net als bij een traditionele affogato (vanille-ijs met koffie) ahornsiroopespresso over het geheel… en dan smullen maar!

Waffogato

De Waffogato wordt vanaf 9 mei aangeboden in de Dominique Ansel Bakery in New York, net op tijd voor Moederdag!

Video Dominique Ansel’s Waffogato: