De gemakkelijkste manier om een ajuin te snijden

Evenals citroenen, tomaten, komkommers, …

Vind jij het vervelend wanneer de ajuin uit elkaar valt tijdens het snijden of snij je regelmatig in je vingers?  Dan is deze keukentip van Dave Hax echt iets voor jou!
Het enige dat je nodig hebt om je ajuin gelijk te snijden, is een sterke haarkam met stalen tanden.  Je kan de ajuin hiermee zowel in ringen als in blokjes snijden.

Ajuinringen:

Snij de boven- en onderkant van de ajuin en pel.  Draai de ajuin op de zijkant en duw de haarkam door het middelste van de ajuin.  Snij tussen elke tand van de haarkam voor perfecte ringen en trek de ringen uit elkaar.

Ajuinstukjes:

Snij de ajuin in de helft en duw de haarkam in de zijkant.  Snij tussen de tanden.  Draai nadien 90° en snij aan beide kanten richting de tanden.

Het is een handige en veilige tip voor volgende keer wanneer je ajuin wil snijden!  Uiteraard werkt dit ook met komkommers, tomaten, citroenen en andere soortgelijke groenten.

(bekijk de video op de volgende pagina)