Gebruiksvriendelijke bakpan met revolutionaire technologieën: een gezonde en veilige aanwinst voor jouw keuken!

Met de nieuwe bakpan van Demeyere waan je je een echte sterrenchef!

De meest gebruiksvriendelijke bakpan” en “Bakpan met sterallures“…  Zo afficheert het Belgische culinaire bedrijf Demeyere zijn nieuwe ControlInduc® Duraslide Ultra bakpan.  De naam alleen al is een mondvol, maar het zijn vooral de slogans die ons in het oog springen.  Reden genoeg om dit fameuze kookgerei eens grondig te testen en onze ongezouten mening te geven… want wij geloven niet zomaar elke reclame!

Voor wie:

De nieuwe bakpan is in feite een combinatie van enerzijds de reeds gekende Demeyere ControlInduc®-pan en anderzijds een innovatieve antikleeflaag (Duraslide Ultra).  Dankzij de ControlInduc®-technologie kan de pan in elke keuken gebruikt worden: van een keuken uitgerust met een kookplaat op basis van gas tot één met inductie.  Heb je een inductieplaat, dan zal je wel de meeste voordelen uit de ControlInduc® Duraslide Ultra kunnen halen.

Verder is de pan geschikt voor elke kok.  Het gestroomlijnde design en de unieke technologieën maken het product een uitermate handige eye-catcher, zelfs in de keuken van een professionele chef-kok.  Nochtans is de pan eveneens ideaal voor de enthousiaste hobbykok, de drukke huisvrouw en zelfs voor wie een beetje verstrooid durft zijn in de keuken…  Veiligheid is één van de grootste pluspunten van de ControlInduc® Duraslide Ultra (lees verder).  Ook wie graag gezonder wil koken en op de lijn wil letten, zal blij zijn met deze Demeyere bakpan.

Ergonomisch en mooi design:

Stijlvol:

De ControlInduc® Duraslide Ultra is verkrijgbaar in vier groottes en bestaat volledig uit roestvrij staal, afgezien van de antikleeflaag aan de binnenkant van de pan.  Het model oogt heel modern, dankzij de gestroomlijnde afwerking die tot in de details gebeurd is.  Er is geen enkel scherp kantje of hoekje aan de pan te vinden.  Zo is bijvoorbeeld de bovenrand – waar de antikleeflaag en de buitenzijde van de pan samenkomen – afgerond en voelt zacht aan.

demeyerebakpancontrolinduc4


De mooie welving van de steel doet zelfs bijna denken aan één van Gaudi’s bouwwerken.  Ten slotte zijn er geen lelijke vijzen die de pan ontsieren (om de steel te bevestigen).

demeyerebakpancontrolinduc2


Ergonomisch:

Qua ergonomie durven we te stellen dat de bakpan zeker geslaagd is.  De platte, afgeronde steel ligt goed in de hand, ideaal voor een stevige grip.  Vooraan de steel is er een (zachte) uitholling op maat van je duim gemaakt, zodat je de pan gemakkelijk naar voor en naar achteren kan bewegen bij het bakken (of sauteren).  Verder zijn er geen vijzen die kunnen loskomen.  Het gaatje aan het uiteinde van de steel – om de pan aan een haakje te kunnen bevestigen – is voldoende groot en heeft een beschermingslaagje van mat inox.

demeyerebakpancontrolinduc5


De pan zelf heeft een goede diepte (ongeveer 6,7cm hoog).  De antikleeflaag loopt helemaal door tot aan de rand van de pan, die zelf lichtjes afloopt, waardoor je gemakkelijk het eten uit de pan op je bord kan schuiven.

Eén minpuntje: de pan is redelijk zwaar.  Het kleinste model (Ø 20 cm) weegt een slordige 1,4 kilo wat vrij belastend kan zijn voor personen met een zwakkere pols.  Wel moeten we hierbij vermelden dat dit gewicht zeker niet ongewoon is voor een dergelijke roestvrij stalen kwaliteitspan.

(lees verder op de volgende pagina)