Fris en fleurig: 7 tips om binnenshuis de lente te vieren

Merk je het ook?

De lente is in het land. Je voelt het als je opstaat en wanneer je de gordijnen opentrekt. De vogeltjes fluiten, de bladeren groeien weer aan de bomen en je ruikt de lente zelfs in de lucht. Die levendigheid doet elk jaar een pak mensen zin krijgen om heel hun huis ondersteboven te keren. Het is met andere woorden weer tijd voor de jaarlijkse lentekuis. Heel leuk dat je elk boordje en hoekje stofvrij maakt, maar grijp die gelegenheid ook meteen aan om je interieur wat op te frissen en een lentesfeer mee te geven. Ziehier 7 tips en…een bonus.

1. Haal je lentedecoratie boven

Te veel mensen denken dat decoratie in huis niet hoeft te veranderen. Niets is minder waar. Elk seizoen straalt een andere sfeer uit en decoratie is de ideale manier om die sfeer na te bootsen in je interieur. In de donkere winkermaanden hebben we bijvoorbeeld nood aan knusse gezelligheid, die je creëert door de ruimte aan te kleden met kerstverlichting, gouden details, of een gewei aan de muur. Nu de lente eraan komt, mag het wat frisser en kleurrijker zijn.
Berg dat gewei even op en vervang het door spullen waar meer leven in zit. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar deze eenvoudige manier om met kleurrijke plaatjes uit magazines de ruimte op te vrolijken.


2. Fleur donkere ruimtes op met frisse accenten

Donkere kleuren passen goed bij de winter en zijn best gezellig met wat kaarslicht. In de lente snakken we echter naar lichte kleuren. Maar wat doe je dan met een ruimte waar de muren en meubels donker zijn? Het zou wat belachelijk zijn om je muren elk seizoen in een andere kleur te schilderen. Dat hoeft gelukkig niet. Zorg gewoon voor lichte en kleurrijke accenten. Vlaggetjes zijn bijvoorbeeld altijd een goed idee.


(lees verder op de volgende pagina)