Een Schotse lekkernij: gefrituurde Marsrepen

Een caloriebom van jewelste – recept hier.

Een gefrituurde Marsreep is een gewone Mars die is gefrituurd in een laagje deeg. In Schotland kan je deze zoetigheid kopen in fish- en chipswinkels.

Geef je niet om de calorieën en wil je dit bizarre nagerecht graag eens proeven, dan kan je onderstaand recept proberen.

Recept gefrituurde Mars:

Gefrituurde Mars 2

Voorbereidingstijd: 5 min

Bereidingstijd: 5 min

Ingrediënten:

  • 1/2 kop zelfrijzende bloem
  • 1/2 kop koud water
  • 1/4 theelepel zout
  • 12 mini-Marsrepen
  • frituurolie

Bereiding:

Meng de bloem, het water en het zout in een kom.
Verwarm de frituurolie tot die warm is.
Dip de Marsreep in het beslag en leg die nadien in de olie.
Frituur tot de repen goud worden.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Extra:

  • Als je wil, kan je de Marsrepen met ijs serveren.
  • Heb je de repen liever minder gesmolten vanbinnen, dan kan je de Marsrepen eerst invriezen.
  • De gefrituurde Marsrepen bakken vrij snel en zijn het lekkerst als ze warm zijn.