Dit zal je twee keer doen nadenken voor je nog eens instant noedels eet!

Kant-en-klare noedels.

Instant noedels zijn zo gemakkelijk te maken en meestal ook heel lekker. Vooral studenten hebben vaak een hele voorraad op hun kot liggen. Hoe verleidelijk het ook is, je laat de noedels in het vervolg maar beter in de winkelrekken liggen. De gevaren van instant noedels kunnen nefaste gevolgen hebben voor je gezondheid.

Ten eerste zorgen de noedels voor een overbelasting van je spijsvertering. Instant noedels blijven veel te lang onverteerd en vormen daardoor een zware belasting voor onze maag. De maag wordt gedwongen om twee tot drie uur te werken om de noedels af te breken en haalt er zo goed als geen voedzame stoffen uit.

Ten tweede bevatten instant noedels veel gevaarlijke elementen die ernstige schade kunnen toebrengen. Zo is het ingrediënt ‘styrofoom’ een kankerverwekkende stof. Propyleenglycol is een stof die gebruikt wordt om de noedels te conserveren. De stof komt ook voor in tabaksmiddelen en antivries en kan funest zijn voor je nieren, lever en hart. Tert-butylhydrochinon is ook een conserveringsmiddel en wordt ook vaak gebruikt in biodiesel. Mononatrium glutamaat is een toegevoegde chemische stof die kan leiden tot hersenschade en ziektes zoals Alzheimer en Parkinson.

Kortom, laat die instant noedels maar in de winkelrekken liggen en kies voor verse noedels of een ander gezond alternatief.

noedels vers