Deze 3 gezonde en gemakkelijke bananendesserts zijn te lekker om niet te proberen

3. Chocolade-banaanpralines

Ingrediënten:
– Eén (rijpe) banaan
– 70 gram zwarte of melkchocolade
– Een beetje water
– (Eventueel) muizenstrontjes

Benodigdheden:
– Een mes
– Een microgolfoven (of grote en kleine diepe pan)
– Lange tandenstokers
– Een placemat of groot bord

Instructies:

Snijd de banaan in gelijke stukken van ongeveer een centimeter breed. Smelt vervolgens de chocolade met een beetje water erbij in de microgolfoven. Als je geen microgolfoven hebt, kan je de chocolade ook au bain marie opwarmen. Dit doe je door de grote pan te vullen met water en dit te warmen op een middelmatig vuur. Een kleiner pannetje leg je in de grote pan. Daarin laat je de chocolade smelten. Haal de chocolade uit de microgolfoven (of van het vuur) zodra hij gesmolten is. Prik de bananenstukjes op een tandenstoker en doop ze in de gesmolten chocolade. Leg de schijfjes op bord. Strooi eventueel wat hagelslag over de pralines. Laat de pralines afkoelen totdat de chocolade hard geworden is. (Leg de pralines hierna eventueel in een diepvriesdoos in de diepvries. Bevroren chocolade-banaanpralines zijn zo mogelijk nog lekkerder dan de gewone variant.) Smakelijk!

Choclade-banaanpralines