Deze 3 gezonde en gemakkelijke bananendesserts zijn te lekker om niet te proberen

2. Bananenpannenkoek

Ingrediënten:
– Eén (rijpe) banaan
– Twee grote eieren
– Beetje boter

Benodigdheden:
– Een kom
– Een vork
– Een antikleefpan
– Een dunne spatel

Het lijkt ongeloofwaardig, maar je moet me vertrouwen. Deze pannenkoeken zijn on-ge-loof-lijk lekker. De bananenpannenkoeken smaken eerder naar ‘gebakken bananenpudding’ dan naar een pannenkoek zoals we ze kennen, maar anders is zeker niet slechter. De bananenpannenkoek heeft een eigen hemelse smaak die je zeker moet ontdekken.

Instructies:

Plet de banaan in een kom met een vork, totdat er geen brokken meer overblijven en je een smeuïg mengsel krijgt. Vervolgens breek je de eieren en roer je ze door de geplette bananen totdat je één goed gemengd geheel krijgt. Zet een pan op een mediumvuur en smelt wat boter. Giet een halve soeplepel beslag in de pan. Laat één minuut bakken. Opgelet: deze pannenkoeken zijn minder stevig dan gewone pannenkoeken. Het kan dus lastig zijn om het beslag om te keren. Daarom is het belangrijk dat de pannenkoeken klein genoeg zijn. Draai de schijfjes ook niet te snel om, maar laat de onderkant genoeg bakken. Voor je de pannenkoek omdraait, moeten de randen zeker stevig genoeg zijn. De binnenkant van het beslag mag nog wat zacht zijn. Gebruik een dunne spatel bij het omkeren en zorg ervoor dat ze helemaal onder de pannenkoek geschoven is. Draai de pannenkoek vervolgens zeer voorzichtig om. Laat het beslag nog minimum een minuut bakken. Wanneer alles doorbakken lijkt, is de pannenkoek klaar.

Bananenpannenkoek


(lees verder op de volgende pagina)