De populairste recepten van Jeroen Meus

Wat wil de Vlaming kunnen bereiden à la Jeroen Meus?

Eerder deze week meldden we dat Jeroen Meus na Kim Kardashian de meest gezochte persoonlijkheid is op het Belgische internet. Dit bleek uit het jaaroverzicht dat zoekmachine Google prijsgaf. Uiteraard gaan de mensen niet bepaald op zoek naar de achtergronden van de chef-kok dan wel naar zijn recepten.

Dagelijkse Kost op tv-zender EEN is mega populair en Jeroen zelf is dat ook. Toch blijken in de eerste plaats de bereidingen zelf de kijkers te intrigeren. Meus presenteert zijn recepten met zulke flair en ogenschijnlijk zulk sprekend gemak, dat de doorsnee keukenpiet bijna automatisch geneigd is te denken: ‘Dát lijkt me makkelijk, dit ga ik vroeg of laat ook wel eens klaarmaken!’. En alles wat Jeroen doorheen de jaren in het tv-programma bereidde, vind je terug op Google, al dan niet mét beeld.

Video Jeroen Meus Kerstafleveringen:

[related-posts]

Vraag is dan wel: naar welke gerechten gaat de gemiddelde Google-bezoeker het meest op zoek? Uit een gedetailleerde lijst blijkt dat lasagne à la Meus het vaakst wordt ingetikt in de zoekbalk. Ook zijn stoofvleesrecept doet het kennelijk uitstekend in de Vlaamse keuken en daarnaast blijkt een vispannetje als ‘dagelijkse kost’ niet zelden op tafel te komen. Vreemd, want deze drie recepten zijn lang niet eenvoudig en vergen heel wat bereidingstijd.

Dé soep van Jeroen Meus die het best in de smaak valt is pompoensoep. En uit het rijke gamma van desserten die Jeroen mettertijd klaarmaakte in zijn tv-keuken worden vooral moelleux, pannenkoeken, brownies, chocolademousse, tiramisu en chocoladetaart ingetikt. Niet ten onrechte, want Meus maakt deze zoetigheden altijd een tikje anders klaar dan zijn concurrenten en meestal is het dit speciale extraatje dat het dessert rijker maakt.

[related-posts]

Al deze gerechten van Jeroen Meus vind je ook terug in de kookboeken van deze chef-kok. En hoewel die als zoete broodjes verkopen, blijkt Google als leidraad voor de meeste thuiskokers handiger en makkelijker. Je zou niet de eerste zijn wiens kookboek in de soep belandt!…