COOL: Legotape verandert de manier waarop je met Lego bouwt compleet

Driedimensionaal plezier.

Wie houdt er nu niet van Lego? Als kind vond ik het speelgoed al geweldig en ook als volwassene vind ik het soms nog ontspannend om met de blokken te prutsen. Het speelgoed is een klassieker die de tand des tijds doorstaat. Ik ken geen enkele ouder, op misschien een uitzondering na, die niet graag Lego voor hun kinderen koopt. Het speelgoed is duurzaam – het gaat echt járen mee – en scherpt zowel de analytische als creatieve geest. Met de blokken kun je alle kanten uit en dat is er net zo leuk aan. Ik herhaal: zowel voor kinderen als voor volwassenen. Kijk maar naar deze manieren waarop mensen Lego gebruikt hebben om hun interieur te verbeteren. Of wie van DIY-projecten houdt, kan zelfs een wireless oplader uit Lego maken.

De mogelijkheden met Lego zijn eindeloos en – nooit gedacht dat het mogelijk was – vanaf nu nog eindelozer. Hoe dat komt? Door de geweldige uitvinding ‘Legotape’. Het is een soort van plakband die je overal kunt plakken. Daarmee kun je met Lego niet meer enkel horizontaal, maar ook verticaal bouwen. In de praktijk zal dit dus betekenen dat in de toekomst niet alleen de vloer van kinderkamers, maar ook de muren deel zullen uitmaken van kinderen hun imaginaire Legostad.


Ook volwassenen kunnen de tape trouwens goed gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een populaire hack om sleutelhangers uit Lego te maken. Met tape wordt zo’n project nog simpeler: Je bevestigt je sleutel aan een stukje Legotape en je kleeft ook wat aan je muur. Hoe speels en simpel kan het zijn?


Verbazend genoeg kwam niet het bedrijf Lego zelf op het idee. Het is een nieuw bedrijf, genaamd Nimuno, dat met de uitvinding op de proppen komt. Via crowdfunding wil het hun product werkelijk realiseren. Bekijk op de volgende pagina de video waarmee Nimuno de tape voorstelt.

(lees verder op de volgende pagina om de tape in actie te zien)