9 natuurlijke manieren om muggen weg te houden

Geen last meer van muggen voortaan!

Je kent het wel: dat irriterende, monotone gezoem naast je oor dat een eeuwigheid lijkt te duren wanneer je ‘s nachts in bed ligt.  Het verstoort je goede nachtrust, om nog maar te zwijgen over de rode muggenbeten die je de ochtend nadien heel wat jeuk bezorgen.

Of wat dacht je van die gezellige zomerse avond die je met je vrienden doorbrengt?  Wat een ontspannende barbecue moet worden, draait uit op een actieve jacht op muggen!

Geen zorgen, wij hebben voor jullie 9 natuurlijke manieren gevonden om de muggen voortaan weg te houden en de rust rond je eettafel en bed te laten terugkeren.

Niet nodig, ik heb al een insectenspray uit de winkel,” denk je misschien… maar onthou dan dat de meeste muggensprays DEET bevatten: een toxische pesticide die slecht is voor de menselijke gezondheid.

collagemuggen3b


Blijf weg van de insectenspray:

Een grote blootstelling aan DEET kan geheugenverlies, hoofdpijn, zwakheid, moeheid, spier- en gewrichtspijnen, bibberen en kortademigheid veroorzaken bij mensen.  Het is eens zo gevaarlijk voor kinderen.

Voldoende redenen om weg te blijven van deze pesticide dus… vooral wanneer er zoveel gemakkelijke en doeltreffende middeltjes bestaan om muggen op volledig natuurlijke wijze weg te houden.  Lees onderstaande 9 natuurlijke manieren en maak je klaar voor een muggenvrije zomer!

(lees verder op de volgende pagina)