Simpel recept voor een goddelijke eclair taart

Om je vingers bij af te likken.

Deze eclair taart is een heerlijk luchtig en romig dessert dat je zelf niet hoeft te bakken. Het is zo simpel om te maken en het smaakt exact hetzelfde als eclairs.Het is een ideaal dessertje om zonder veel werk op tafel te zetten wanneer er gasten over de vloer komen. Ze zullen hun vingers erbij aflikken!

Ingrediƫnten

  • doos Graham Crackers/Petit Beurre/gelijkaardige zoete koekjes
  • 2 zakjes instant vanillepudding
  • 1,5 kopjes volle melk
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • halve kop poedersuiker
  • 3 eetlepels gesmolten gezouten boter
  • 3 eetlepels volle melk

Bereiding

Doe de instant pudding in een grote kom en meng deze met 1,5 kopjes volle melk. Klop het mengsel gedurende 2 minuten totdat het een dikkere textuur krijgt. Meng vervolgens de opgeklopte room eronder. Leg een laagje koekjes in een beboterde schaal. Strijk de helft van het puddingmengsel over de koekjes. Leg er nog een laag koekjes bovenop en strijk er vervolgens de tweede helft van je mengsel over. Leg er daarna een laatste laag koekjes op.

Voor het glazuur meng je het cacaopoeder, de halve kop poedersuiker, de 3 eetlepels gesmolten boter en de 3 eetlepels volle melk door elkaar tot een homogeen mengsel. Strijk het chocoladeglazuur over de bovenste laag koekjes. Laat het geheel een nachtje in de koelkast staan, zo kan de pudding opstijven en kunnen de koekjes zacht worden.