5 redenen om altijd citroen in huis te hebben

Een bron van vitamine C en veel meer dan dat!

Er zijn wel meer vruchten die een bron van vitamine C in zich hebben. Het sap van een kiwi bijvoorbeeld bevat 3 à 5 keer meer vitamine C dan een citroen. De meesten vinden een kiwi ook lekkerder, maar met een citroen kan je veel meer kanten uit. Overigens is de schil van een citroen voedzamer dan het sap ervan.

1. Citroen in de diepvriezer:

Als je een portie citroenen aankoopt, doe je er best aan ze meteen grondig te wassen en stop er meteen een paar in je diepvrieskast. Vroeg of laat heb je ze nodig als smaakmaker. Zelfs niet ontdooid, zijn ze onmiddellijk klaar om geraspt te worden. Mét schil weliswaar. Strooi de raspschilfers over gerechten zoals ijs, salades, saus, rijst, spaghetti en zowel koude als warme visgerechten. Ze verrijken ongetwijfeld de smaak van je bereidingen.

ijsblokjes


(lees verder op de volgende pagina)