5 handige dingen die je met koffiedik kan doen

Het hoort overal thuis, behalve in je vuilniszak!

Met het bezinksel van getrokken koffie -koffiedik of koffieprut genaamd- kan je een aantal nuttige dingen doen. Men kan moeilijk van je verlangen dat je de gebruikte koffiepads open prutst, maar als je koffie zet met filterzakken, heb je toch al gauw een flink handvol bezinksel nadat de koffie is doorgelopen.

koffiedik4

Op het eerste gezicht een smerig goedje, maar koffiedik blijkt het meest nuttige afval dat normaliter in je vuilzak of -bak belandt. Wat kan je er allemaal mee doen, dan?

1. Scrubben van je huid:

In plaats van dure peelingscrèmes te kopen, bereid je je eigen scrub pasta. Koffiedik bevat een aantal natuurlijke chemicaliën die een goede uitwerking hebben op onze huid. Het recept is eenvoudig: koffiedik, wat cacao, een paar druppels kokosolie en water. Meng dit tot een pasta, smeer het op je gezicht en masseer het zachtjes over de huid. Na een klein kwartier heb je een gladdere huid. Ook je vuile handen wassen met koffiedik is erg efficiënt. En sterker nog: door je haren te wassen met koffiedik bekom je een aantrekkelijke, glanzende haardos!

koffiedik

(lees verder op de volgende pagina)