4 planten die je zeker in huis moet halen

Ga stralingen en luchtvervuiling te lijf met natuurlijke planten.

Gewoonlijk spaar ik mijn commentaar niet, wanneer ik ergens plastic bloemen en planten in iemands interieur ontwaar. Er zijn immers zo vele planten die binnenshuis bijna letterlijk en figuurlijk opfleuren, wanneer je ze de nodige aandacht geeft. Meer nog, een aantal planten weren de luchtvervuiling en stralingen in huis. Een lijstje van vier:

1. De cactus

Cactus

Velen vinden cactussen oubollig en onhandelbaar, maar ze vragen weinig verzorging en zijn een weldaad voor je gezondheid. Het is een feit dat ze in de zonneschijn sneller groeien, maar ze hebben in de eerste plaats nood aan licht en lucht. In hun overlevingsdrang vechten ze daar a.h.w. voor en bijgevolg onttrekken ze in hun directe omgeving als vanzelf alle vervuilende stoffen in huis.

[related-posts]

Bovendien hebben verschillende onderzoeken uitgewezen dat de zuilcactus of ‘cereus’ elektromagnetische golven opvangt en vermindert. Die stralingen kunnen nefast zijn voor je gezondheid. Beter voorkomen dan genezen: plaats een cactus(je) in de onmiddellijke omgeving van je computer, je televisietoestel, je microgolfoven, je telefoon, de lader van je gsm, enz.

(lees verder op de volgende pagina)