3 tips om de verkoopwaarde van je huis of appartement drastisch te verhogen

Een woning verkopen: het best bemeubeld of onbemeubeld?

Misschien ben je er op dit moment mee bezig. Zoniet is de kans dat je het ooit eens zal moeten doen groot: het verkopen van een woning. Maar doe je dat nu het best bemeubeld of onbemeubeld? Een goede vraag voor de nieuwe specialist ter zake in het ja.be-team: vastgoedmarketeer Michael Vercauteren van Kasper & Kent.

Volgens Michael moeten we ons, voor het antwoord op deze vraag, even verplaatsen in de geest van een potentiële koper. Kopers zoeken géén stapels bakstenen of vierkante meters beton maar wel een nieuwe “thuis”, een gezellig nest voor zichzelf en hun gezin. Een woning verkoopt dan ook het best als ze bemeubeld en mooi ingericht is. Alhoewel we allemaal van onszelf denken een goed voorstellingsvermogen te hebben en door dingen heen te kunnen kijken, is het doorgaans toch zo dat bijna alle kandidaat kopers zich laten meeslepen door hun eerste indruk of gevoel dat ze bij een woning hebben. Een leeg huis is kaal en “naakt” en kan dus doods overkomen. Daar wordt je als koper niet verliefd op. En dat is meteen de eerste reden waarom onbemeubelde woningen slechter verkopen. Ze hebben geen sfeer, zijn kil en doods.

agentschapsfiche_foto3

De tweede reden heeft te maken met het beperkt ruimtelijk inzicht van een kandidaat-koper. Als een woning niet bemeubeld is, kan een koper zich niet goed voorstellen wat de werkelijke grootte van een ruimte is. Ze kunnen dan niet meteen zien hoe de ruimte gebruikt of benut moet worden en of al hun meubels erin passen. Het is pas wanneer een woning ingericht is dat men een goed inzicht krijgt van hoe groot een woning eigenlijk is en welke de inrichtingsmogelijkheden van de verschillende ruimtes zijn.

agentschapsfiche_foto2

En tot slot kunnen meubels en woonaccessoires camoufleren en voor afleiding zorgen. Als een woning onbemeubeld is, kijken de kopers veel meer naar de details en afwerking van de woning. Er is niks anders waar ze hun blik op kunnen richten en dus merken ze meteen de vlekken, losse plinten en spinnenwebben op.

Dat zijn meteen ook drie belangrijke redenen waarom wij met Kasper & Kent aan home styling en home staging doen voor onze klanten. Alvorens we de woningen verkopen, maken we ze verkoopsklaar door ze zo aangenaam mogelijk te bemeubelen en in te richten. Hierdoor kunnen we woningen sneller en aan een hogere verkoopprijs verkopen.

agentschapsfiche_foto1