2 niet te missen tips van Peter Van Asbroeck over hoe je het beste mosselen eet

mosselen peter van asbroeck

Zeeuwse mosselen op hun lekkerste!

Peter van Asbroeck, mosselfan vanaf de eerste minuut, steekt zijn voorliefde voor mosselen niet onder stoelen of banken: “Als Brusselaar houd ik van moules parquées. Rauw komt hun pure en zilte smaak het allerbeste tot zijn recht. Ook klassieke mosselen vind ik lekker en het is kinderspel om ze klaar te maken.

mosselen recept 2


2 zomerse tips

Voor de zomer geeft hij ons met veel plezier 2 tips mee.  De eerste is ideaal voor een verrukkelijke lunch: “Kook wat extra mosselen op het vuur en bewaar ze koel om er de dag nadien een lekker mosselslaatje van te maken met vers bereide tartaarsaus. Heerlijk bij een snee volkorenbrood.

Begint het water je al in de mond te lopen?  Peters tweede tip is eveneens inspirerend: “Hopend op wat beter weer vind ik dat mosselen ook op de barbecue niet mogen ontbreken. Doe ze in een braadslede en zet deze samen met een kommetje bier, een donker trappist bijvoorbeeld, op de rooster. Laat ze gaar worden onder gesloten deksel en je krijgt een lekkere, gesmoorde smaak. Heerlijk als hapje met lyonnaise saus erbij.

Bedankt, Peter, dit proberen we snel uit!  En jij?  Heb jij ook goede mosseltips?  Deel ze gerust op onze Facebook-pagina!

Voor de echte mosselliefhebber hebben we nog een recept op wijze van chef Jo Bussels of een receptje van Zeeuwse mosselen op de plancha.  Smakelijk!