12 veelgemaakte kookfouten waarmee je je gerechten verknoeit

7. Look overbakken.

Via brightside.me
Via brightside.me


De meeste recepten suggereren dat look toegevoegd hoort te worden aan het eind van het kookproces of zelfs na 2 à 3 minuten verwijderd hoort te worden uit het gerecht. Look bevat heel wat minder water dan elke andere groente en verbrand zeer snel. Wanneer je look overkookt kan het een zeer onaangename smaak geven aan je gerecht.

8. Bevroren vlees in de pan gooien.

Via brightside.me
Via brightside.me


Voor het bakken van vlees, zorg er dan voor dat je het eerst op kamertemperatuur brengt. Dit mag zelfs voor enkele uren. Het vlees dat op kamertemperatuur gebracht wordt, zal gelijker opwarmen terwijl bevroren of koud vlees eruit kan zien alsof het klaar is maar nog steeds rauw is vanbinnen. Hetzelfde resultaat geldt voor vlees dat je bakt in de oven.
(lees verder op de volgende pagina)