12 veelgemaakte kookfouten waarmee je je gerechten verknoeit

5. Een glas gebruiken voor het meten van ingrediënten.

Via brightside.me
Via brightside.me


Heel wat mensen meten de hoeveelheid van de ingrediënten voor deeg in een glas of een kopje zonder al te veel aandacht te besteden aan het feit dat het een totaal ander volume houdt voor droge en vloeiende producten. Weet goed dat bakken vereist dat je de correcte maten respecteert. Indien je niet alle juiste hoeveelheden en gewichten kent, kan je best beroep doen om maatbekers en keukenweegschaaltjes.

6. De pan niet voldoende verhitten voor het koken.

Via brightside.me
Via brightside.me


Top chefs zeggen het zelf: Indien je denkt dat je pan heet genoeg is, wacht dan nog een extra twee minuten voor je verder gaat met koken”. Je zal zeker een goed voorverhitte pan nodig hebben om groentjes te bakken en een knapperige korst te geven aan je vlees.
(lees verder op de volgende pagina)