12 veelgemaakte kookfouten waarmee je je gerechten verknoeit

Gedaan met falen: deze simpele tips maken een zee van verschil!

Je besluit om een voortreffelijk gerecht klaar te maken, je volgt nauwkeurig de instructies, zorgt dat je de juiste proporties toepast volgens het recept… maar het resultaat is helemaal niet volgens je verwachtingen. Komt dit bekend voor? We zijn er zeker van dat we allemaal al wel eens in zo’n situatie terecht kwamen. Dus hoe komt dat en hoe kunnen we het voorkomen? In dit artikel kan je lezen welke veelgemaakte fouten de smaak uit je maaltijden halen en wat de betere oplossing is om dit te voorkomen!

1. Een te volle pan.

Via brightside.me
Via brightside.me


Indien je wilt dat je vlees een knapperige kortst heeft, zal je het ruimte moeten geven om te bruinen. Anders, als je pan te vol ligt, zal het vlees beginnen koken.

2. De juiste pan voor vlees.

Via brightside.me
Via brightside.me


Een andere reden tot falen tijdens het klaarmaken van vlees met een knapperige kortst is het gebruik van een niet-klevende pan. Deze pannen verwarmen meestal heel wat minder dan andere pannen en zijn dus eerder geschikt voor het maken van pannenkoeken of een omelet. In het geval van vlees ben je beter af wanneer je een grill pan of een gietijzeren pan.
(lees verder op de volgende pagina)