12 handige dingen die je kan doen met een ei

Niets is zo veelzijdig als het ei.

Gekookt, gepocheerd, gebakken of nog iets anders? Hoe heb jij je eitje het liefst? Met het ei heb je zoveel mogelijkheden, dat het handig is om die eens allemaal op een rijtje te zetten. Dat kan je op de volgende pagina bekijken in een leuke video.

Maar wist je dit al over eieren?

1. Een gemiddeld ei is ongeveer 4 weken goed en eet je dus best binnen die periode op.

rotte eieren2. Oude eieren kun je niet pocheren en je kan ook geen wit schuim maken van het eiwit omdat ze uitdrogen. Een ei ademt zuurstof in en koolzuur uit. Daardoor daalt de zuurtegraad.

3. Leg eieren niet in de koelkast, want daar drogen ze sneller uit.

4. De kwaliteit van het ei wordt bepaald door het voer en niet door het hok. Ga voor biologische eieren als je wil dat de kip een fijn leven heeft.


(lees verder op de volgende pagina)