11 planten die muggen wegjagen

Gedaan met jeukende muggenbeten!

Organiseer alvast dat tuinfeestje waarvan je droomt, want dit jaar zal je geen last hebben van muggen als je deze planten in je tuin zet.  Onderstaande 11 plantjes houden namelijk muggen op een grote afstand… het beste van al?  Het is volledig natuurlijk!

1. Citronella:

Van citronella en haar mugafwerende eigenschappen heb je ongetwijfeld al gehoord.  Citronella is het meest voorkomend ingrediënt in mugafstotende producten, zoals sprays en kaarsen.  Nochtans weten slechts weinigen dat citronella in werkelijkheid een plant is.

citronellakaars
Citronella wordt vaak gebruikt in kaarsen om muggen weg te houden.


Citronella groeit heel gemakkelijk en kan zelfs tot meer dan anderhalve meter hoog worden!  Je kan de plant rechtstreeks in je tuin zetten of in potten.  Het is een soort van gras dat een erg sterke, maar frisse geur verspreidt.  Dit aroma is zo overheersend, dat het andere geuren verbergt en op die manier muggen misleidt die anders aangetrokken zouden worden door de omgevingsgeuren.

Een veld met citronellaplanten.
Een veld met citronellaplanten.


De citronellaplant is de plant en het middel bij uitstek om muggen weg te houden.  Het is bovendien een betere keuze dan de vaak chemische en toxische producten die citronella bevatten.  Het aroma van de plant is namelijk sterker dan het citronella-aroma in elk alternatief.

(lees verder op de volgende pagina)