De 11 beste restaurants van België

Topgastronomie.

chef kok restaurantDe culinaire gids Gault&Millau heeft zijn resultaten voor de editie van 2017 bekend gemaakt. Meer dan 1.240 restaurants worden besproken in de Gault&Millau, met daarbij ook 126 nieuwe adressen. De restaurantgids ligt vanaf deze week in de boekhandel voor 28 euro.

De titel van Chef van het Jaar gaat naar Tim Boury van restaurant Boury in Roeselare. Gastvrouw van het Jaar is Karlijn Libbrecht van De Slagmolen in het Limburgse Opglabbeek.

Top 11 beste restaurants in België

  1. Hof Van Cleve (Peter Goossens) in Kruishoutem: 19,5
  2. Bon-Bon (Christophe Hardiquest) in Sint-Pieters-Woluwe: 19,5
  3. Hertog Jan (Gert De Mangeleer) in Zedelgem: 19
  4. Comme Chez Soi in Brussel: 18,5
  5. L’Air Du Temps in Liernu: 18,5
  6. Het Gebaar Antwerpen: 18
  7. ’t Zilte in Antwerpen: 18
  8. Sea Grill in Brussel: 18
  9. Bruneau in Brussel: 18
  10. Bartholomeus in Knokke-Heist: 18
  11. De Jonkman in Brugge: 18