10 voedingswaren die ook perfecte schoonmaakmiddelen zijn!

6. Citroen

Citroenen zijn geweldig! Is je afwas bijzonder vettig? Doe dan een beetje citroensap bij het warme water en de zeep. Je zal merken dat het vet veel sneller lost én oplost. Heb je een stinkende koelkast? Zet er dan een halve citroen – met het vruchtvlees naar boven weliswaar – in en de geurtjes zullen verdwijnen. Oude kookpotten met roest- of brandvlekken? Kook er een citroen in en laat het vervolgens een hele dag trekken. De vlekken zullen serieus verkleinen en zelfs verdwijnen.

7. Azijn

Wist je dat water en azijn de beste combinatie is om je ramen te poetsen? Niet alleen heb je geen strepen, maar je ramen zullen blinken als nooit te voren omdat je geen chemische gebruikt. Kan je de geur niet uitstaan? Wel, dan is het nogal een geluk dat de geur snel verdampt met het warme water!

cleaning_w_vinegar


8. Rijst

Om je koffievermaler schoon te krijgen, moet je gewoon een paar rijstkorrels vermalen tot wit poeder en dat even laten rusten. Het witte poeder zal de overgebleven koffie opnemen en je vermaler volledig droog achterlaten. Bovendien kan je het witte poeder ook gebruiken om je koffiezet te poetsen.

9. Walnoot

Een kras in je houten tafel of stoel? Neem dan maar snel een walnoot en wrijf ermee over de kras. De vrijgekomen olie moet je in de kras duwen en zeker 5 minuten laten trekken. Wrijf er dan met een droge doek over. Je zal zien dat de kras aanzienlijk verkleind is, of zelfs volledig verdwenen is.

uvbxk


10. Ui/aardappel

Een barbecuerooster of een gourmetplaat zijn gehate dingen om te poetsen. De aanbakresten komen niet gemakkelijk los en je vindt precies altijd nog een vuile plek die je hebt gemist. Wel, dat kan je voorkomen door je rooster of plaat op voorhand in te wrijven met de binnenkant van een aardappel. Het zetmeel vormt een beschermlaagje waarop alles wordt gebakken, en zetmeel is gemakkelijk te verwijderen met afwasmiddel!

Ben je het trucje met de aardappel vergeten? Dan kan je je werk nog altijd verlichten door de rooster en de plaat in te wrijven met een halve ui. De rest zullen snel loskomen nu.