10 voedingswaren die ook perfecte schoonmaakmiddelen zijn!

Gemakkelijk én sowieso in huis.

Wist jij dat er heel wat voedingswaren zijn die je kan gebruiken om te poetsen? Niet alleen bespaart dit ons veel tijd om het juiste schoonmaakmiddel te vinden, het zal ons ook voordeliger uitkomen! Deze etenswaren heb je sowieso ergens liggen in je huis. Dus waarom niet eens proberen dan?

1. Brood

Een glas laten vallen? Geen probleem! Verzamel alle glasscherven voor je er per ongeluk in stapt met een vochtig sneetje brood, door voorzichtig op de vloer te deppen. De scherven zullen blijven hangen in het vochtige brood.

yyhjyhh


2. Olijfolie

Net isolatie vastgenomen, of de kerstboom opgezet? Dan voelen je handen waarschijnlijk heel droog aan en zitten er precies kleine scheurtjes in je vingers; alsof er kleine naalden in je vingers zitten. Dit is heel eenvoudig op te lossen door je handen in te wrijven met olijfolie. Het verhelpt dit droge gevoel én is hydraterend voor je handen.

3. Zout

Deze tip is al wijdverspreid, maar herhaling kan geen kwaad. Wanneer je rode wijn hebt gemorst, is het belangrijk om heel wat zout over de vlek te strooien – wees niet kwistig! De zoutkorrels nemen de wijn op, waardoor de vlek niet langer uitzet en je de plek kan behandelen.

how-to-remove-red-wine-stain-header-fb


4. Coca Cola

Frisdranken bevatten heel wat koolzuren en zijn dus ideaal om je toiletpot mee te poetsen. Giet een volledig blikje in je toilet en laat het zeker 1 uur trekken. Gebruik vervolgens je toiletborstel om overal goed te schuren en dan kan je doorspoelen.

5. Komkommer

Deze frisse groente bespaart je veel gevloek na het douchen, want geef nu toe: je klaarmaken voor een beslagen spiegel is vreselijk irritant. Gelukkig kan je dit voorkomen door met de schil van de komkommer over de spiegel te wrijven voor je een douche neemt. Nog een voordeel: je spiegel blijft veel langer proper!

2-1235847600-anti-fog-mirrorx


(lees verder op de volgende pagina)