10 briljante manieren om je ijskast te onderhouden

Via Brightside.me

Proper, georganiseerd én een goede geur: zo creëer je de ideale ijskast!

Je ijskast proper en georganiseerd houden doet je niet alleen beter voelen maar het kan ook de kwaliteit van je eten bevorderen en het langer doen bewaren. In een rommelige koelkast kunnen we al snel het zicht verliezen over welke producten er allemaal zijn, waardoor eten al snel verrot en wordt verspild. Daarbij is het vinden van bepaalde dingen in een onordelijke ijskast iets dat je geduld en geestelijke gezondheid op de proef kan stellen en je het gevoel zal geven dat je te weinig ruimte hebt.

Indien dit jou frequent overkomt, is het tijd om enkele originele opberg-oplossingen te bekijken. Met de onderstaande tips hou je je ijskast georganiseerd en proper, net zoals in TV-spots. Het beste van al? Je hoeft geen waanzinnige aankopen te doen, het meeste heb je al in huis!

1. Gebruik grote bakken op de schabben.

Via Brightside.me
Via Brightside.me


Gebruik simpelweg grote bakken die je hebt staan of aankoopt, geef ze een label (vlees, vis, groenten, etc.), en geniet van een strakke, georganiseerde ijskast. Bezoek deze website om nog meer ideeën te krijgen.

2. Gebruik binder-clips voor open zakken.

Via Brightside.me
Via Brightside.me


Zo sla je twee vliegen in één klap: met binder-clips kan je zakjes goed afsluiten en tegelijk vrije ruimte in je ijskast benutten door ze op te hangen. Om dit idee in detail te bekijken, klik je hier.
(lees verder op de volgende pagina)