YES: Mercado krijgt nieuw kraam dat health foodies zal doen watertanden

Gezond en culinair hemels.

Mercado is de nieuwe overdekte eethal in Antwerpen. In het vroegere postgebouw op de Groenplaats hebben verschillende eetkraampjes hun onderdak gevonden. In de hal kun je zonder een voet buiten te zetten de hele wereld op je bord proeven: Libanees, Marokkaans, Mexicaans, Oost-Aziatisch of gewoon Belgisch, met de beste producten uit onze zee en van ons land. Iedereen vindt er zijn gading, of je nu zin hebt in vis, vlees, vegetarisch, bourgondisch of gezond.
Wat leuk is aan Mercado is dat er geregeld nieuwe kraampjes bijkomen. De nieuwste aanwinst is bijvoorbeeld het Marokkaanse kraam O’Souk, een stand van het Antwerpse restaurant O’Tajine. Het kwam in de plaats van de wijnstand van Sepideh, die het waarschijnlijk momenteel te druk heeft met het televisieprogramma Mijn Pop-uprestaurant en haar wijnbar Divin.
Een week geleden plaatste Mercado spannend nieuws op hun Facebookpagina. De plaatselijke shop, waar je onder andere kookboeken en -spullen kon kopen, verdwijnt en zal plaatsmaken voor een nieuwe foodstand. Wat we er precies kunnen eten, hielden de organisatoren nog even geheim.


Maar nu is het hoge woord er dus uit. De nieuwste aanwinst zal volledig in het teken staan van één ingrediënt dat zeer populair is bij foodies die met hun gezondheid bezig zijn, namelijk *tromgeroffel* avocado’s! Het heugelijke nieuws werd samen met een prachtige foto van een toekomstig gerecht gedeeld. Hoe lekker zien deze pareltjes eruit? Wij kunnen niet wachten om de culinaire creaties te proeven (en vegen ondertussen snel het kwijl van onze kin).


[related-posts]