WOW: dit gebeurt er met je geheugen als je tien jaar de pil slikt

Slimmer.

In het onderzoek werden 830 vrouwen onderzocht die allemaal zo’n 60 jaar oud zijn. De proefkonijnen die jaren de pil geslikt hadden, bleken over een beter geheugen te beschikken en konden kritischer denken dan de andere groep. De onderzoekers hebben de oorzaak nog niet grondig onderzocht, maar ze vermoeden dat het te maken heeft met de aanmaak van hormonen in de hersenen.

De pil stabiliseert immers het hormoon oestrogeen. Die stabilisatie heeft dan weer een effect op het hormoon progesteron. Progesteron wordt normaal alleen aangemaakt tijdens de zwangerschap en heeft een positief effect op de groei en ontwikkeling van de hersenen. Wie de pil neemt, zal het hormoon voortdurend aanmaken. Daardoor krijgen hun hersenen een extra boost, waardoor men slimmer wordt.
Kun je nog volgen? (Dan slik je waarschijnlijk de pil.)

Als je trouwens dacht dat de pil ook negatieve gevolgen heeft, mag je die zorgen nu van de baan schuiven. Er wordt vaak gedacht dat het nemen de pil meer kans geeft op het ontwikkelen van depressie of kanker, maar die doemscenario’s bleek bij de onderzochte vrouwen helemaal niet te kloppen.