WOW: dit gebeurt er met je geheugen als je tien jaar de pil slikt

Effecten op lange termijn.

Veel vrouwen slikken al jaren de pil. En we zijn het medicament erg dankbaar. Want niet alleen zorgt het ervoor dat we niet onverwachts zwanger worden, vaak maakt het onze maandelijkse bloeding een pak regelmatiger en lichter.

Maar wat zijn de langdurige gevolgen van de pil? Ergens hebben we allemaal een beetje schrik dat het jarenlange slikken niet zonder gevolgen kan zijn. Wel, we hebben goed nieuws! Het slikken van de pil is inderdaad niet zonder gevolgen, maar die zijn juist erg goed in plaats van slecht. Dat blijkt uit een onderzoek over de effecten van de pil op het lichaam en het brein.

De studie had enkel uitstekende resultaten. Zo kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat als vrouwen stopten met de pil, ze vrijwel meteen hun normale menstruatie terugkregen. Het maakt daarbij niet uit hoelang ze de pil genomen hebben. Ook zwanger worden, bleek absoluut geen probleem. Vrouwen die de pil gebruikt hebben, maken zelfs evenveel kans als vrouwen die de de pil nooit gebruikten. Gelukkig maar!

Daarnaast heeft de pil ook wat voordelen die niets met onze reproductie-organen te maken hebben. Zoals mensen met acné waarschijnlijk wel weten, zorgt de pil bijvoorbeeld ook voor een stralende huid. Wat vooral opmerkelijk is, is dat de pil je geheugen verbetert!(lees verder op de volgende pagina wat de pil met ons geheugen doet)