Wormen op het menu? Lekker!

…En vooral gezonder dan een steak.

Pas sinds eind vorig jaar mogen in ons land wetmatig insecten en larven voor consumptie verkocht worden.

Het eten van krekels, wormen, sprinkhanen en andere insecten maken al decennia deel uit van het  traditionele voedingspatroon van heel wat bevolkingsgroepen, in zowat alle continenten.  Wat dit betreft, hinkte de eetcultuur van Europa en Noord-Amerika serieus achterop.

Nu er hoe langer hoe meer positieve rapporten opduiken over de wezenlijke voedingswaarde van zulke beestjes, wagen almaar meer mensen zich aan een insecten- en larvenmaaltijd.

[related-posts]

Insecten bevatten drie- tot vijfmaal meer proteïnen en mineralen dan eenzelfde hoeveelheid rosbief. Eetbare larven leveren met alle gemak de dagelijks aanbevolen hoeveelheid omega 3- en 6-vetzuren.

Let wel, lang niet alle insecten en larven zijn eetbaar! Ga dus niet meteen in je tuin zitten grazen, maar informeer je vooraf.

Hieronder een paar nuttige tips:

De universiteit van Luik organiseert van 29 april tot 1 mei ‘Insectopolis’, een festival met zowaar een ‘insectenproeverij’ in Gembloux. Meer info: www.events.gembloux.ulg.ac.be/festival-insecte

Dichter bij ons maken ‘De Wormgevers’ zich sterk dat ze de Bourgondische Belg wormen kunnen leren eten. Hun workshops en lezingen vind je via Facebook en op https://sites.google.com/site/dewormgevers