Wil je snel vermageren? Drink dan elke dag soep!

5 redenen.

Heb jij ook het gevoel dat de winterkilo’s er nu al bijkomen? Dan weten wij wat te doen! Door elke dag soep te drinken, vermager je op een gezonde, snelle en eenvoudige manier zonder al te veel moeite te moeten doen! Waarom? Hier zijn 5 redenen die je sowieso zullen overtuigen!

1. Goedkoop & eenvoudig!

Soep maken is bijzonder gemakkelijk. Groenten stoven, water en kruiden eraan toevoegen, alles laten koken en het daarna al dan niet mixen. Je hebt geen speciale kookkunsten nodig om een heerlijke soep te maken! En daar komt nog eens bij dat het enorm goedkoop is, want je kan het maken met restjes groenten!

2. Vitaminen en mineralen

Soep is uitermate gezond omdat het boordevol essentiële stoffen zit zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels. Zoals we in dit artikel konden lezen, zijn soepjes ook veel gezonder dan smoothies.

Roasted pumpkin and carrot soup with cream .


3. Weinig calorieën en toch een vol gevoel

Soep is laag in calorieën, cholesterol en vetten! Wist je dat één portie soep maar 50 calorieën bevat en toch je maag vult? Het is dan ook een slim idee om iedere dag – tijdens de lunch of voor je avondeten – soep te drinken, want dan eet je sowieso minder!

Onderzoek wees uit dat mensen die hun ongezonde snack vervingen door soep binnen de week vermagerd waren!

4. Veel water

Die dagelijkse portie soep staat ook gelijk aan extra wateropname! Daardoor wordt je lichaam extra gehydrateerd, worden essentiële voedingsstoffen gemakkelijker opgenomen, en wordt je metabolisme gestimuleerd.

https-ssl-bin-snmmd-nl-m-0bjo7a9jc6qy-jpg-shutterstock_216995443


5. Eindeloze variatie

Je kan van elke groente soep maken en je kan eindeloos combineren! Smeuïge pompoensoep, zoete wortelsoep of pittige paprikasoep? Alles is mogelijk en niets is te moeilijk!