Waarom je zo weinig mogelijk kant- en-klaarmaaltijden moet eten en 7 nieuwe voedingstrends

0
704

Tips voor consumenten.

Kant-en-klaarmaaltijden zijn eenvoudig, want je hebt er eigenlijk geen werk aan en toch beloven ze jou een professionele maaltijd met smaak. We hebben nooit minder geld uitgegeven aan onze voeding. En wat krijgen we voor minder geld?

Meer calorieën, meer additieven, meer verpakking en minder kwalitatief voedsel. Of wat had je gedacht misschien? Dat schrijft Fit & Gezond van Het Laatste Nieuws. Kant-en-klaarmaaltijden hebben altijd dezelfde monotone smaak en geur.

“Indien de voedselfabrikant zijn ingrediënten diepgevroren kan kopen, dan zal hij dat doen. Vlees, vis, groenten, fruit en zelfs kruiden die diepgevroren in de voedselfabriek aankomen, zijn al maanden, soms zelfs jaren oud.”

“Eieren komen de voedselfabriek in vele vormen binnen: poeders, vloeistoffen, geconcentreerd, gedroogd, gekristalliseerd, bevroren of gestold. Of in cilinders, zodat elk schijfje ei op je broodje identiek is”, aldus de Britse voedingsspecialiste Joanna Blythman in haar jongste boek Swallow This: Serving Up The Food Industry’s Darkest Secrets.

(lees verder op de volgende pagina welke rommel allemaal in zo’n maaltijden zit)

GEEN REACTIES