Waarom pikant eten goed is voor je gezondheid

Haal die hete saus maar boven!

Vind jij ook dat alles beter smaakt met wat pikante saus of een gesneden pepertje erbij? Dan heb je geluk. Onderzoek wijst immers uit dat pepers goed voor je zouden zijn. In pepers zit immers capsaïne. Het is de stof die het eten zo pikant maakt. Een eerste reden waarom capsaïne goed voor je is, is omdat het ontstekingswerend werkt. Er is echter nog een belangrijkere reden. Capsaïne werkt als een antioxidant en is een goed middel om de ontwikkeling van kanker tegen te gaan. Dat ontdekte de hoogleraar David Popovich van de Massey University in Nieuw-Zeeland. Hij merkte dat de groei van kankercellen verminderde door er capsaïne op te leggen. Het kan dus zeker geen kwaad om je eten wat pikanter te maken als je dat lekker vindt!

chilipeper vlam


Capsaïne zou beter oplossen in vet, dus het kan zeker geen kwaad om pepers bij een vettige maaltijd te eten. Zorg wel dat je goede vetten binnenkrijgt. Vermijd onverzadigde (vaak dierlijke) vetten, maar eet onverzadigde (vaak plantaardige) vetten zoals noten(olie), avocado’s en olijfolie. Pas eveneens op met pikant eten als je veel last hebt van brandend maagzuur.

[related-posts]