Waarom mannen geen zonnecrème zouden mogen gebruiken!

Deense onderzoeker pakt uit met opmerkelijk rapport.

De Deense wetenschapper Niels Jorgenson hield zich de jongste jaren bezig met het naast elkaar leggen van alle mogelijke onderzoeken van de afgelopen 70 jaar m.b.t. de vruchtbaarheid van de man. Wat andere vorsers al wisten, kan de man alleen maar beamen: de fertiliteit van de mannenbevolking gaat onrustwekkend achteruit en blijkt dat tegenwoordig nog maar 1 op de 4 mannen sperma levert van goede kwaliteit!

Uit nader onderzoek stelde Jorgenson dat ongeveer àlles in onze omgeving een hoeveelheid chemicaliën bevat die inwerkt op de productie van ‘gezond’ sperma. Het lijstje is niet min: van het dashboard van je wagen over de kunststoffen vloerbekleding tot het douchegordijn en de anti-kleefbakpan… Al die dingen waarmee mannen dagelijks worden geconfronteerd ‘vergiftigen’ ze stelselmatig. Hoewel men er zelden of nooit zal voor uitkomen, onderwerpt tegenwoordig 15% van de Europese mannenbevolking zich aan een specifieke vruchtbaarheidsbehandeling wanneer blijkt dat de vrouwelijke partner geen kind kan krijgen.

[related-posts]

En Jorgenson gaat nog een stap verder. Met het oog op de nakende zomer formuleert hij onomwonden volgende waarschuwing: “Mannen zouden er best aan doen nooit ofte nimmer zonnecrème te gebruiken! Een aantal stoffen die daarin verwerkt zijn mogen dan wel onze huid beschermen voor de zon, ze zijn uitzonderlijk nefast voor de vruchtbaarheid.”

Alsof dit nog niet genoeg is, voegt de professor er nog een bangelijk weetje aan toe: ook vrouwen moeten bij het zonnebaden opletten voor het gebruik van zonnecrèmes en make-up. Vooral als ze zwanger zijn van een jongetje. Zoals wel meer dingen tijdens de zwangerschap worden bepaald kan een overdreven gebruik van zalfjes en crèmes een invloed hebben op de latere spermakwaliteit van de man in wording.

Ja jongens, moet er nog zaad zijn?!…