Waarom je NOOIT naast je gsm of laptop mag slapen

En nee: het heeft niets met stralingen of fel licht te maken.

In slaap vallen met je gsm vlak bij jou: Iedereen doet het, maar veilig is het niet. ‘jaja’, denk je. ‘Die uitleg ken ik al. Gsm’s en laptops zijn slecht, want slechte straling voor de hersenen en bla bla bla.’ Maar dat is niet de reden!

Elektronische apparaten zijn een belangrijk onderdeel van ons leven geworden, ook in de late uurtjes. Vaak nemen we ze mee naar bed. We kijken ‘s avonds bijvoorbeeld nog naar een serie op de computer, we scrollen op onze tablet of we laden onze telefoon op terwijl we slapen. Wat je niet weet, is dat daar een groot risico mee verbonden is. De New Yorkse politie plaatste afgelopen week deze waarschuwing op Twitter:


Wat je in hemelsnaam op deze foto’s ziet? De vlekken komen van telefoons die ‘s nachts doorgebrand zijn, omdat mensen hun apparaat naast of onder hun kussen leggen tijdens het opladen. Dat vraagt veel energie en een batterij moet kunnen afkoelen. Als de batterij immers te heet wordt, brandt de gsm uit en bestaat – je wil het je niet voorstellen – de kans dat je bed vuur vat.
Slik. Dit doen we dus nooit meer.
[related-posts]