Waarom je als vrouw best geen onderbroek draagt tijdens het slapen

Veel gezonder.

De meeste vrouwen houden hun ondergoed aan tijdens het slapen. Omdat het properder lijkt, aangenamer is, warmer is in de winter of gewoon uit gewoonte. Volgens gynaecologen is dat echter niet goed voor de vagina. Vrouwen kunnen immers gemakkelijk last hebben van vaginale schimmels. Eén van de manieren om zo’n schimmel te vermijden, is heel simpel: door geen ondergoed aan te doen tijdens het slapen.

De mengeling van vaginale afscheiding en zweet zorgt ervoor dat het best vochtig kan worden op die plek. Als je onderbroeken draagt tijdens het slapen, zeker als ze gemaakt zijn van synthetische materialen, wordt de vagina nog vochtiger. Daardoor ontstaat de perfecte broeihaard voor slechte bacteriën en kunnen er schimmels groeien.

Door de vaginale streek voldoende te verluchten, blijft ze droger en properder. Daarom is het een uitstekende keuze om ’s nachts geen ondergoed te dragen, zeker als je gemakkelijk last hebt van irritatie. Ook pyjama’s van synthetische of te spannende stof zijn te vermijden. De beste opties zijn een losse pyamabroek of een slaapkleed uit katoen. Als je het echt niet ziet zitten om zonder ondergoed te slapen, zijn te grote katoenen onderbroeken aan te raden. Katoen is beter dan zijde of kant omdat de stof beter verlucht en goed het vocht absorbeert. Daarnaast kunnen zijde en kant de huid rond je vagina irriteren. Die goede oude onderbroeken uit oma’s tijd waren dus zo slecht nog niet voor het vaginale milieu.

ondergoed drogen was